Header image

De bewogen en bevlogen ZZP’er: Marco Tieleman

Posted by Marlies in Geen categorie

Na Rosa en Lilian duik ik deze week in de telefoon met een mannelijke ZZP’er: Marco Tieleman. Marco is 37, woont in de stad van handen uit de mouwen: Rotterdam en is de blije man van Juliette en trotse vader van Mette. ‘En van de jongen of het meisje dat onderweg is’, vult Marco aan.

Stap terug in het verleden om in de toekomst beter te worden
Marco is coach en trainer. Daarnaast is hij ook eigenaar van Sustrainability, een collectief van trainers met een passie voor duurzaamheid. ‘Een groot deel van mijn opdrachten bestaat uit individuele coaching. Mensen komen bij mij terecht als ze een vraagstuk hebben dat zowel werk als privé raakt. Zo had ik laatst een klant die moeite had met haar leidinggevende. Bleek dat ze in het verleden een moeizame relatie had met haar vader en dat haar leidinggevende op haar vader lijkt. Ik ben geen psycholoog, maar kan mensen wel helpen bij het krijgen van inzicht in hun persoonlijke patronen. Door dat patroon te doorbreken groeien ze professioneel vaak. Men is vaak verrast over hoe vast men zelf zit in dat eigen patroon.’

Startende ondernemers op weg helpen
‘En datzelfde doe ik eigenlijk ook belangeloos voor Your Navigator. Dat is een initiatief van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de KvK. (Door)startende ondernemers kunnen daar een begeleidingstraject aanvragen. Ik krijg dan vaak de vragen doorgespeeld die gaan over succesvol ondernemen en het behouden van de balans tussen werk en privé.’

Lol en leren
‘Toen ik begon als ondernemer kreeg ik een gesubsidieerde bedrijfsruimte op een toplocatie in Rotterdam. Ik wil dus graag iets terugdoen voor mijn stad. Maar dat is niet de enige reden. Als ik opdrachten krijg beoordeel ik die altijd op vier criteria: omzet, lol, netwerk(potentie) en zelfontwikkeling. De opdrachten die ik om niet doe voldoen altijd aan twee van de vier: ik heb er lol in en ik leer er zelf ook van.’

Wat is je opgevallen in het nieuws deze week?
‘Het bericht dat de snelwegschutter misschien niet bestaat.’

 Waarom is je dat opgevallen?
‘Ik ben geïnteresseerd in statistiek en raak dan in de ban van het verhaal achter al die schades die in een kort tijdsbestek ontstaan. Hoe groot is dat toeval? Het is bovendien interessant hoe de media van een dergelijk voorval smullen en hoe ik zelf als ik over de A29 rij toch ook extra alert naar de berm loer om iets te willen ontdekken dat misschien niet eens bestaat!’

Marco is te volgen op Twitter.
Sustrainability op Twitter.

Marlies Slager

Volg ShareBusiness op:
Twitter
Facebook

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>